Starterslening

Het kopen van een woning voor starters op de woningmarkt is niet eenvoudig. Hypotheekverstrekkers stellen strenge eisen aan de hypotheeknemers. Daardoor kan een starter op de woningmarkt soms niet voldoende geld lenen om een woning te financieren. Om starters te helpen, is de Starterslening in het leven geroepen.

De gemeente Geertruidenberg heeft de Verordening Starterslening Geertruidenberg vastgesteld. Hierdoor kunnen huizenkopers maximaal € 20.000,- lenen. Dit bedrag is bedoeld om het verschil tussen de aankoopkosten van het huis en het maximaal te lenen bedrag volgens de Nationale Hypotheek Garantie te overbruggen.

Kenmerken van de Starterslening

  1. eerste drie jaar maandlastenvrij
  2. fiscaal aftrekbaar
  3. geborgd door de Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Combinatielening

De Starterslening is gekoppeld aan een Combinatielening. Daaruit wordt de verplichte aflossing van de Starterslening betaald. De Combinatielening valt niet onder de borging van NHG. Mocht het tot een verliesdeclaratie komen, dan neemt het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) de overblijvende Combinatielening van de starter voor haar rekening.

  • Meer informatie over de starterslening vindt u in de folder Starterslening.
  • Ook vindt u hier het aanvraagformulier voor een starterslening.
  • Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente via het telefoonnummer 14 0162 of info@geertruidenberg.nl.
  • Algemene informatie over de starterslening (SVn).