Zwerfafval

We zetten ons op verschillende vlakken in om uw omgeving schoon te houden. Dit doen we door voldoende afvalbakken te plaatsen, deze tijdig te ledigen en regelmatig de openbare ruimte schoon te maken. Ook u kunt daaraan bijdragen.

Wilt u ook bijdragen om Geertruidenberg schoon te houden? Meld u dan aan als ZAP-vrijwilliger.

Meld u aan Vragen en opmerkingen

Als u ook gezinsleden aan wilt melden (bijvoorbeeld uw partner), benoem hen dan ook in uw mail. Als u zich heeft aangemeld, krijgt u een afvalgrijper, handschoenen, een veiligheidshesje en speciale afvalzakken in bruikleen.

‘ZAP-vrijwilliger’ of ‘ZAPper’ is een afkorting voor zwerf-afval-pakker. ZAP-vrijwilligers zijn inwoners die vrijwillig zwerfafval opruimen. Bijvoorbeeld wanneer ze een rondje (hard)lopen, de hond uitlaten of bewust de natuur ingaan om zwerfafval op te ruimen.

U kunt overal afval opruimen, zoals op straat, het buitengebied, speeltuintjes, parken of op de sportvereniging. Het maakt ook niet uit wanneer en hoe vaak u dat doet. Om te zien waar andere ZAP-vrijwilligers actief zijn, kunt u de (gratis) Helemaal Groen-app gebruiken. Hiermee kunt u uzelf zichtbaar maken voor anderen en ziet u precies in welke gebieden nog niet wordt opgeruimd.