Vuurwerk

Komende jaarwisseling wordt anders dan voorgaande jaren. Landelijk geldt er een vuurwerkverbod. De verkoop van vuurwerk en het afsteken hiervan is eenmalig verboden. Dit om extra druk op de zorg en handhaving te voorkomen. Het eenmalige vuurwerkverbod geldt niet voor kindervuurwerk, de zogenaamde F1-categorie. Het gaat om producten als sterretjes en trektouwtjes die het gehele jaar in de schappen liggen.

Heeft u ondanks het landelijk vuurwerkverbod toch overlast van vuurwerk in uw buurt? Of ziet u dat uw buurtgenoot vuurwerk heeft opgeslagen in zijn woning of verhandelt? Meld het! Onze boa’s en politie doen hun uiterste best om de regels rondom het vuurwerkverbod te handhaven, maar zij kunnen niet overal direct heen. Daarom vragen wij uw hulp. Door uw melding kunnen wij een goed overzicht krijgen van de vuurwerkoverlast en kunnen wij hierop actie ondernemen.

Uw melding kunt u op verschillende manier doorgeven:

  • Politie (0900-8844) bij verdenking van illegale opslag van vuurwerk, overlast of vernieling
  • Meld Misdaad Anoniem (0800-7000)  

Ziet u iets verdachts of is er gevaar? Twijfel niet, maar bel direct 112.

Meer informatie over het landelijk vuurwerkverbod vindt u op Rijksoverheid.nl.

Het is uit veiligheidsoogpunt niet verstandig om vuurwerk thuis op te slaan. Heeft u vuurwerk in huis? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om uw vuurwerk in te leveren. In onze regio kan dat bij een aantal winkelcentra in de gemeente Breda:

Maandag 28 december

  • 10.30 - 13.00 uur bij winkelcentrum Heksenwiel
  • 13.30 - 16.00 uur bij winkelcentrum Hoge Vucht

Dinsdag 29 december

  • 09.30 - 11.30 uur winkelcentrum Brabantplein
  • 12.00 - 14.00 uur winkelcentrum De Burcht
  • 14.30 - 16.30 uur winkelcentrum Tuinzigt