Werkzaamheden knooppunt Hooipolder

Gepubliceerd op

ALSÉÉN verbetert in opdracht van Rijkswaterstaat de komende jaren de A27 en knooppunt Hooipolder. Om de doorstroming te verbeteren, werken zij tussen 2024 en 2026 aan een nieuwe verbindingsboog. Deze zal van de A59 uit Zonzeel naar de A27 richting Utrecht gaan. De verbindingsboog gaat onder de Oosterhoutseweg door en over de A59 heen. 

Verbetering knooppunt Hooipolder

Verkeer vanaf Utrecht (A27) richting Zonzeel (A59) én verkeer vanaf ’s-Hertogenbosch (A59) krijgt een vrije baan, zonder verkeerslichten. Daarnaast krijgen de rijstroken op het knooppunt een andere indeling. Auto’s die hier staan te wachten, kunnen zich wat ruimer opstellen. Hierdoor verbetert de doorstroming. Tussen knooppunt Hooipolder en de Keizersveerbrug krijgt de snelweg in beide richtingen een extra rijstrook.

Nieuwe ontsluitingsweg

Ten zuiden van Raamsdonksveer legt ALSÉÉN een nieuwe ontsluitingsweg aan naar de A59. Deze sluit op de Statendamweg aan op af- en oprit Oosterhout. Als de ontsluitingsweg klaar is, wordt bij de Oosterhoutseweg op- en afrit Raamsdonksveer definitief afgesloten. Hierdoor ontstaat ruimte voor de aanleg van de nieuwe verbindingsweg.

We houden u op de hoogte

De werkzaamheden rond knooppunt Hooipolder duren tot eind 2026. We houden u samen met ALSÉÉN regelmatig op de hoogte van de werkzaamheden in uw omgeving. Heeft u vragen of een klacht? Stuur dan een e-mail naar communicatie@alseen.nl.