Wat vindt u van het zonnepanelenbeleid?

Gepubliceerd op wo, 24-03-2021 - 10:00

ZonnepanelenOnze gemeente is rijk aan monumenten en beeldbepalende panden. Daarnaast is de historische kern van Geertruidenberg een beschermd stadsgezicht. Om de cultuurhistorische waarden hiervan te beschermen gelden aparte regels voor bouwen en verbouwen. Maar wat als u hierin woont en u wilt zonnepanelen op uw dak leggen? Mag dat dan?

Zonnepanelenbeleid

In deze tijd is het niet ondenkbaar dat u weleens overweegt om zonnepanelen aan te schaffen. Duurzaamheid en energiebesparing zijn onderwerpen waar u bijna niet meer omheen kunt. Om een beter beeld te geven wat hierin de mogelijkheden zijn, hebben we een zonnepanelenbeleid opgesteld. Dit beleid gaat over zonnepanelen op monumenten, beeldbepalende panden en gebouwen in het beschermd stadsgezicht. Het beleid is nog niet definitief. We noemen dit daarom een ontwerp. Hierover is nu inspraak mogelijk.

Reageren

U kunt het ontwerp tot en met 22 april online bekijken of in de Gemeentewinkel. Vanwege de coronamaatregelen, vragen wij u om alleen naar het gemeentehuis te komen als u geen mogelijkheden heeft om het ontwerp online te bekijken. 

Bekijk het zonnepanelenbeleid