Uitnodiging bijwonen participatiebijeenkomsten

Gepubliceerd op

Door de komst van de spreidingswet heeft gemeente Geertruidenberg een wettelijke opgave om op termijn 125 asielzoekers op te vangen voor een periode van minimaal 5 jaar. De gemeente vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan humane opvang van mensen die hun eigen land zijn ontvlucht.  De opvang van vluchtelingen in het  Hoge Veer, loopt op 1 oktober 2024 af. Dit betekent dat we op korte termijn, naast de opvang van 125 asielzoekers, ook een alternatieve opvanglocatie voor minimaal 90 Oekraïners moeten vinden. 

We hechten waarde aan uw kennis en mening

We weten dat de opvang van asielzoekers en Oekraïense ontheemden een ingewikkeld maatschappelijk vraagstuk is dat veel mensen bezighoudt. Daarom betrekken we inwoners en ondernemers vroegtijdig in het proces dat we de komende tijd moeten doorlopen om aan de wettelijke taakstelling te voldoen. 
Een eerste stap in dit proces is om met elkaar te onderzoeken aan welke criteria een opvanglocatie moet voldoen. We organiseren drie bijeenkomsten om met elkaar hierover in gesprek te gaan. Na deze bijeenkomsten willen we uit een vertegenwoordiging van inwoners, ondernemers en ambtenaren een werkgroep vormen om de opgehaalde criteria te clusteren en te prioriteren. De gemeenteraad stelt vervolgens aan de hand van het overzicht de criteria vast, die de kaders vormen van waaruit we op zoek gaan naar geschikte locaties voor de opvang van vluchtelingen.

Data bijeenkomsten en aanmelden

We organiseren de bijeenkomsten op onderstaande data: 

16 april: van 19.00-21.00 uur: Lambertuskerk, Kerklaan 4 in Raamsdonk
17 april: van 15.00-17.00 uur: Fort Sint Gertrudis, Haven 54 in Geertruidenberg
24 april: van 19.00-21.00 uur: De Witte Leeuw, Prins Hendrikstraat 6, in Raamsdonksveer

Aanmelden voor één van de bijeenkomsten kan door voor 12 april een mail te sturen naar: opvanglocatie@geertruidenberg.nl. Geeft u in de mail aan op welke datum u aanwezig bent. 

U kunt uw mening ook laten horen via: Geertruidenberg.nl/uwmening