Schoolgebouw als hart van de wijk

Gepubliceerd op

In de wijk Raamsdonksveer-Noord (o.a. Hooipolder, De Hoeven en omliggende buurten - zie kaartje) werken we aan een plan voor een nieuw gebouw voor de drie basisscholen. Dit zijn basisscholen De Ruif, De Schoof en De Radonkel. Op het terrein staat ook een gymzaal en er is ruimte voor het kinderdagverblijf van Partou. Ook buurthuis De Schelf staat op het terrein. In plaats van drie losse scholen, werken we toe naar één gebouw.

Werken aan het hart van de wijk

De scholen, kinderopvang, Surplus, gemeente Geertruidenberg en andere betrokken partijen zien het nieuwe gebouw en het terrein eromheen niet alleen als een plek voor onderwijs. Maar ook een centraal punt, het hart van de wijk. Hierin kunnen ook andere functies en diensten een plek krijgen. Bijvoorbeeld als een plaats waar wijkbewoners elkaar ontmoeten. Of waar een zorgorganisatie werkt. Een moestuin of bankjes op het terrein is wellicht ook een mogelijkheid. We horen graag alle ideeën die er leven. Het project zien we als een mooie kans voor de wijk.

Wijkenquête

Om een goed beeld te krijgen van de wensen en behoeften van de wijk ontvingen wijkbewoners, verenigingen en organisaties vorige week een uitnodiging om deel te nemen aan een online enquête. Heeft u de enquête niet ontvangen, maar bent u wel betrokken bij de wijk Raamsdonksveer-Noord? Dan kunt u ook deelnemen. U vindt de enquête online

Wijkbewoners die de enquête graag op papier invullen kunnen dit op 17 april doen. Een aantal medewerkers van de gemeente en vrijwilligers van Surplus zijn die dag tussen 12 en 14 uur bij basisschool De Radonkel aanwezig. 

De uitkomsten komen op Geertruidenberg.nl/hartvandewijk te staan. Daar kunt u ook alle andere ontwikkelingen van het project volgen.

Het vervolg

Op basis van de uitkomsten van de enquête volgt een verdiepend wijkgesprek met een aantal wijkbewoners. Ook vertegenwoordigers van ondernemers, verenigingen en organisaties in de wijk nemen hieraan deel. 

In september 2024 presenteren we een uitvoeringsprogramma aan de gemeenteraad. Hierin staat hoe het gebouw en het omliggende terrein kunnen bijdragen aan onderwijs, kinderopvang en welzijn. En aan de wensen van de wijk. In de fase die hierop volgt kijken we hoe we het nieuwe gebouw en het terrein gaan inrichten.