Samen houden we Geertruidenberg schoon

Gepubliceerd op vr, 07-08-2020 - 10:22

ZwerfafvalZwerfafval is een probleem waar vrijwel iedereen zich aan stoort. De gemeente Geertruidenberg werkt hard om de omgeving schoon te houden, maar dit lukt alleen in samenwerking met de inwoners. Daarom worden de handen nu ineengeslagen met alle ZAP-vrijwilligers! Helpt u ook mee?

Meld u aan als ZAP-vrijwilliger

‘ZAP-vrijwilliger’ is een afkorting voor zwerf-afval-pakker. ZAP-vrijwilligers zijn inwoners die zich vrijwillig inzetten om zwerfafval op te ruimen. Bijvoorbeeld wanneer ze een rondje (hard)lopen, de hond uitlaten of bewust de natuur ingaan om zwerfafval op te ruimen. Verschillende inwoners zetten zich al actief in tegen zwerfafval. De gemeente gaat ZAP-vrijwilligers voortaan zo goed mogelijk ondersteunen.

Zet u zich al in tegen zwerfafval of wilt u ook in actie komen? Dan kunt u zichzelf aanmelden via het aanmeldformulier of telefonisch via 06-27827753. U krijgt van ons een afvalgrijper, handschoenen, een veiligheidshesje en speciale afval- zakken in bruikleen. Ook draagt de gemeente er zorg voor dat het verzamelde zwerfafval weer netjes wordt opgehaald.
 

Zwerfafval Challenge

Iedereen die zwerfafval aanpakt kan het stokje (of de afvalgrijper) bovendien symbolisch doorgeven met de Zwerfafval Challenge. Op social media kunt u met trots laten zien dat u in zich inzet voor een schone buurt. Deel een video of foto met #zwerfafvalchallenge en #gemeentegeertruidenberg.

Inspireer anderen of daag hen uit om ook mee te doen met de Zwerfafval Challenge.


Bovendien maken deelnemers aan de Zwerfafval Challenge kans op verschillende leuke & duurzame prijzen!