Publieksversie besluitenlijst 9 juli 2024

Gepubliceerd op

Inkoop plaatsingscoördinatie gezinshuizen regio West-Brabant Oost (WBO)

Het college van B&W besluit om verder te gaan met plaatsingscoördinatie gezinshuizen tot en met eind 2026. Dit betekent dat vraag en aanbod voor plaatsing van een jeugdige in een gezinshuis beter op elkaar kan worden afgestemd en hierdoor een jeugdige sneller op een passende plek geplaatst wordt.

Afwijken CRK Raadhuisstraat/Regentenstraat

Aan de Raadhuisstraat/Regentenstraat komen 7 grondgebonden woningen. De woningen zijn voornamelijk bestemd voor starters en jonge gezinnen met een aantoonbare sociale en/of economische binding met de gemeente Geertruidenberg. De CRK heeft aangegeven dat zij de woningen graag uitgevoerd zien worden met een traditioneel zadeldak. Echter om de haalbaarheid van het plan te garanderen is er gekozen voor platte daken op de 5 rijwoningen.

Wijzigen en intrekken verordeningen n.a.v. de Omgevingswet

Op 1 januari 2024 trad de Omgevingswet in werking. Meer dan 20 bestaande wetten zijn geheel of gedeeltelijk overgegaan in de Omgevingswet. In verschillende verordeningen van de gemeente Geertruidenberg staan verwijzingen naar vervallen wetten. Soms zijn ze zelfs in zijn geheel gebaseerd op een vervallen wet. We laten wanneer nodig deze verordeningen vervallen of wijzigen overeenkomstig de Omgevingswet. Op de gemeentelijke website staat meer informatie over de Omgevingswet die relevant is voor inwoners en bedrijven. De informatie over de besluiten wordt hier aan toegevoegd.

Beslissing op bezwaar (in tweede instantie) over klachtenstop

Een bezwaarschrift van een oud-inwoner wordt gegrond verklaard, waarmee een ingestelde klachtenstop wordt opgeheven. Toekomstige herhaalde klachten of klachten van onvoldoende gewicht kunnen buiten behandeling worden gesteld.

Standpuntbepaling over het advies van de Rijksdienst voor het cultureel erfgoed over het

maken van een keldertoegang in de voorgevel van de Schattelijn

Aan de Vismarktstraat 4A in Geertruidenberg komen een theater en hotel. Het college van B&W heeft ingestemd met het maken van een keldertoegang in de voorgevel van het rijksmonument van de Schattelijn. Hierbij wordt de historische kelder voor een beoogde horecafunctie (cocktailbar) vanaf de straatzijde toegankelijk gemaakt met een trap. Het belang om de historische kelder zo te kunnen gebruiken en geschikt te maken voor bezoekers wegen we zwaarder dan de beperkte wijziging van de historische voorgevel.