Publieksversie besluitenlijst 10 september 2024

Gepubliceerd op

Verkeersmaatregel Schansstraat Heemraadsingel

Tegen het verkeersbesluit, om verkeersmaatregelen in de vorm van wegversmallingen met een
voorrangsregeling in de Schansstraat en Heemraadsingel, is bezwaar gemaakt. Dit bezwaar wordt gegrond verklaard en het verkeersbesluit wordt herroepen.
Het onderwerp voor een verkeersveilige weginrichting wordt betrokken bij het project: Herinrichting van “Het Lint”.

Herstructurering adviesraden sociaal domein

Er zijn veel veranderingen en ontwikkelingen in het sociaal domein. Om alles in de juiste samenhang te kunnen bekijken, wil de gemeente graag één brede adviesraad. In het najaar 2024 starten we een traject met de huidige seniorenraad en de huidige adviesraad Sociaal Domein. Het doel is om één nieuwe brede adviesraad te vormen, waarin zowel de seniorenraad als de adviesraad Sociaal Domein opgaan.

Plan van aanpak omgekeerd werken

Het college stemt in met het plan van aanpak om anders te gaan werken in het sociaal domein van de
gemeente. In het sociaal domein wordt zorg en ondersteuning geboden aan inwoners. We willen beter gaan kijken naar wat de vraag van de inwoner is en waar deze het meest mee geholpen is. Daarbij bekijken we wat de persoon nog zelf kan of wat zijn familie/omgeving voor hem kan doen. Ook gaan we de samenwerking tussen de verschillende domeinen in de zorg (Wmo, jeugd, Sociale Zaken) verbeteren, zodat de kwaliteit van onze ondersteuning nog beter aansluit op de behoeften van de inwoners.

Parkeerplaatsen Schattelijn

Aan de Vismarktstraat 4A in Geertruidenberg komen een theater en hotel. Het college van B&W heeft een besluit genomen over de parkeerplaatsen bij dit project. Dit besluit is genomen in afwijking van de adviezen van de Commissie ruimtelijke kwaliteit en van de Rijksdienst voor het cultureel erfgoed. Het betreft adviezen om zes volgens de vergunningaanvraag beoogde parkeerplaatsen ter plaatse, grenzend aan het speelterrein van de kinderopvang aan Haven 18, te laten vervallen voor een betere ruimtelijke kwaliteit en ter voorkoming van visuele verstoring van het monument. Het college vindt het belang om het maximaal mogelijke aantal openbare parkeerplaatsen ter plaatse te behouden zwaarder wegen dan de belangen waarop deze adviezen doelen, gezien de hoge parkeerdruk die ter plekke wordt ervaren.