Publieksversie 8 oktober

Gepubliceerd op

Verbonden Partijen beleidskaders 2026

De gemeente Geertruidenberg neemt deel aan diverse gemeenschappelijke regelingen. Bijvoorbeeld de GGD, de Veiligheidsregio en het Centrum voor Jeugd en Gezin. Het college heeft de financiële en beleidsinhoudelijke kaders vastgesteld waaraan de Verbonden Partijen zich te dienen houden bij het opstellen van hun begroting 2026. Op 7 november neemt de gemeenteraad hierover een besluit.       

Begroting 2025-2028

Door middel van de begroting 2025-2028 laten we iedereen in onze gemeente kennisnemen van de (financiële) voornemens van het gemeentebestuur en de gemeenteraad. De digitale versie kunt u vinden via op https://geertruidenberg.begrotingsapp.nl/.

Najaarsnota 2024

Door middel van de Najaarsnota 2024 informeren we onze inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners over de tussentijdse verantwoording (inhoudelijk en financieel) die we afleggen aan de gemeenteraad. Hierbij geven we een toelichting op de geconstateerde afwijkingen.

Advies schaderegeling kabels en leidingen 2

Momenteel zijn de (beheers)kosten voor het aanleggen, wijzigen, exploiteren of verwijderen van kabels en leidingen niet kostendekkend. Hiervoor heeft het college de “1e wijziging Handboek Kabels & Leidingen Gemeente Geertruidenberg” (Schaderegeling ingravingen kabels en leidingen Geertruidenberg) vastgesteld.

Overig

  • Definitief vaststellen reglement Lokaal Overleg
  • Samenwerkingsovereenkomsten SRBT-Woontafel
  • Leges- en belastingverordening 2025