Ook een geïsoleerde woning?

Gepubliceerd op

Voor oudere en slecht geïsoleerde woningen is het mogelijk om een subsidie aan te vragen via het Nationaal Isolatieprogramma (NIP). U kunt een subsidie krijgen voor het plaatsen van spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloer- of bodemisolatie, dakisolatie, zolder/vlieringisolatie of isolerend glas. Verschillende inwoners maakten al gebruik van deze regeling. Hieronder leest u meer over de ervaring van Johan van Loon: 

“Via informatie die ik heb ontvangen van de gemeente, heb ik gehoord over de subsidieregeling. Je kan de subsidie aanvragen via de website van de gemeente. Deze subsidie komt bovenop de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) van de overheid. 

Vorig jaar heb ik in mijn woning van 1954 een geïsoleerde woonkamervloer met vloerverwarming laten leggen. Daarnaast heb ik nieuwe kozijnen met HR+++ glas laten plaatsen. Daarna heb ik een aanvraag ingediend bij de gemeente. Na goedkeuring heb ik het bewijsmateriaal digitaal opgestuurd (foto’s, rekeningen en een bankafschrift). Na het inleveren ontving ik de subsidie snel op mijn bankrekening. Je kan de subsidie ook krijgen als voorschot.

Na de genomen maatregelen heb ik mijn gasverbruik kunnen verlagen. Hierdoor is mijn woongenot veel verbeterd. Het aanvragen van de subsidie gaat gemakkelijk en het is duidelijk wat de voorwaarden zijn. “

Bent u na het lezen van dit verhaal benieuwd geworden naar de NIP subsidie? Kijk dan snel op www.geertruidenberg.nl/nip om te kijken of het voor u mogelijk is en hoe u de subsidie kunt aanvragen.