Marian Witte 5 jaar burgemeester

Gepubliceerd op

Beste inwoners,


Op 4 oktober vier ik niet alleen dierendag met onze konijnen Mabel en Binky en kat Pita, maar ook mijn 5-jarig burgemeesterschap van Geertruidenberg. Wat ben ik trots om al zo lang jullie burgemeester te zijn! 

In deze vijf jaren heb ik gezien hoe bijzonder onze gemeente is, dankzij jullie. Jullie betrokkenheid en inzet maken onze gemeenschap sterk en uniek. Of het nu gaat om vrijwilligerswerk, evenementen of ondernemerschap, er gebeurt zoveel moois. 

Onze gemeente bloeit door de vele vrijwilligers die zich onvermoeibaar inzetten. De vrijwilligersdag was een blijk
van waardering voor hun harde werk. En hoewel het steeds moeilijker wordt om nieuwe vrijwilligers te vinden, zijn er
gelukkig nog veel inwoners die zich met hart en ziel inzetten. Dit is extra belangrijk in een tijd waarin steeds meer mensen, jong en oud, eenzaam zijn. Verenigingen en evenementen zorgen voor energie en verbinding.

Ik ben ook trots op onze ondernemers. Wisten jullie dat ons industrieterrein het vierde grootste van West-Brabant is? Dit is
goed voor onze economie en de werkgelegenheid in de regio. 

Daarnaast waardeer ik onze lokale politiek. Hoewel we soms stevige discussies hebben, zie ik vooral de passie en betrokkenheid van ieder (burger)raadslid en wethouder. Zij steken veel tijd in de politiek, naast hun werk en gezin. 

Samen hebben we in de afgelopen 5 jaar al veel meegemaakt: mooie en verdrietige momenten. Mijn eerste jaar als burgemeester
viel samen met de coronaperiode. De ontmoetingen met inwoners en ondernemers hebben me toen laten zien hoe
sterk onze gemeenschap is. We hebben lief en leed met elkaar gedeeld. Tijdens de ruim 60 ommetjes met inwoners ontdekte ik ook de vele prachtige plekjes in onze gemeente. 

Deze 4 oktober vier ik dus zeker niet alleen dierendag. Ik vier ook mijn vijf jaar als jullie trotse burgemeester. Ik kijk vol vertrouwen naar de toekomst en naar wat we samen nog kunnen bereiken.


Hartelijke groet,
Burgemeester Marian Witte