Karen Millenaar voorgedragen als nieuwe griffier van Heemstede

Gepubliceerd op

Karen Millenaar (58) gaat na ruim 33 jaar gemeentelijk dienstverband gemeente Geertruidenberg verlaten. Zij wordt voorgedragen als nieuwe griffier van gemeente Heemstede. Het is de bedoeling dat Millenaar tijdens de raadsvergadering van 29 februari a.s. wordt benoemd in haar nieuwe functie. Zij zal op 1 mei in dienst treden in Heemstede. 

Eerste griffier van gemeente Geertruidenberg

22 jaar ondersteunde Millenaar de gemeenteraad van Geertruidenberg als griffier. Zij was de eerste griffier van de gemeente Geertruidenberg. Onder haar leiding groeide de griffie uit van een eenmanspost naar een breder ondersteuningsbureau voor de gemeenteraad. Dit was nodig, omdat de gemeenteraad in de afgelopen decennia steeds meer en zwaardere taken kreeg.

Karen Millenaar: “Onze verhuizing in januari jl. van Geertruidenberg naar Amsterdam heeft ertoe bijgedragen dat ik mij ben gaan oriënteren op een baan in de buurt van onze nieuwe woonplaats. Heemstede kwam daarbij snel op mijn pad; een prachtig groen dorp met stadse allure en een unieke ligging tussen stad en strand. De gemeenteraad zocht een betrokken en ervaren griffier en in deze kwalificaties herkende ik mij. Mijn periode als griffier in Geertruidenberg heb ik ervaren als buitengewoon boeiend en leerrijk met tal van ontmoetingen met kleurrijke en maatschappelijk betrokken raadsleden, bestuurders en inwoners.” 

Burgemeester Witte: “Karen heeft zich met hart en ziel ingezet voor onze gemeenteraad en daarmee voor het openbaar bestuur van de gemeente Geertruidenberg. Zij is altijd een belangrijke adviseur geweest voor de gemeenteraad, maar ook voor mij als destijds startend burgemeester. We gunnen Karen deze nieuwe stap van harte en danken haar voor haar jarenlange inzet en toewijding aan de gemeenteraad van Geertruidenberg”.

De werkgeverscommissie zal zich de komende tijd gaan buigen over de opvolging van Millenaar.