Denkt u mee over De Schattelijn en Markt 32-38?

Gepubliceerd op ma, 01-03-2021 - 00:00

Aan onze oude, historische markt in Geertruidenberg vindt u vele prachtige Rijksmonumentale panden. Panden met een rijke historie en een grote culturele waarde voor onze inwoners, ondernemers en bezoekers. Op dit moment staat een aantal panden te koop/te huur; Cultureel Centrum De Schattelijn wordt verkocht en de panden aan de Markt 32 – 38 staan te huur, maar kunnen eventueel ook worden verkocht. Al deze panden verdienen een mooie nieuwe invulling. Een invulling die ervoor zorgt dat zij weer de uitstraling krijgen die past bij onze vestingstad, en past bij onze intentie om de markt een culturele, toeristische, creatieve hotspot te laten zijn. De komende periode gaan wij op zoek naar het plan dat het beste bijdraagt aan deze ambities. U kunt ons hierbij helpen! We zijn erg nieuwsgierig naar uw ideeën en meningen hierover. En vragen u om met ons mee te denken. 

Oprichten burgerpanel

Samen met u gaan wij op zoek naar het beste plan. Hiervoor richten we een burgerpanel op. Het burgerpanel bestaat uit een groep enthousiaste burgers en ondernemers die het leuk vindt om met ons mee te denken en het college te adviseren over de ingediende plannen. Voorzitter van het burgerpanel is een lid van het Toeristisch platform Geertruidenberg. Het burgerpanel beoordeelt alle plannen op het gebied van historie, toerisme en cultuur. Vervolgens brengt het burgerpanel een advies uit aan het college van burgemeester en wethouders. Het streven is dat de gemeenteraad na de zomervakantie een definitief besluit neemt. 

Wie zoeken wij?

Voor het burgerpanel zijn wij op zoek naar een positief kritische personen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en affiniteit met toerisme, recreatie, cultuur en onze historische vestingstad. U woont een aantal sessies bij en adviseert vervolgens het college van burgemeester en wethouders over de diverse plannen.

Meld u nu aan!

Bent u enthousiast geworden en denkt u graag met ons mee over een mooie invulling voor De Schattelijn en Markt 32-38 of wilt u meer informatie over deelname aan het burgerpanel? Stuur dan een brief of e-mail met hierin uw gegevens, uw motivatie of uw vraag naar: gemeente Geertruidenberg, t.a.v J. Raats, Postbus 10.001, 4940 GA Raamsdonksveer of j.raats@geertruidenberg.nl. Bellen kan natuurlijk ook via 14 0162. U kunt zich tot 13 maart aanmelden. 

Markt 32-38 en De Schattelijn