De jeugd is aan zet

Gepubliceerd op wo, 09-06-2021 - 00:00

Jongeren met een idee voor een activiteit, krijgen nu de kans dit te realiseren. Jongeren worden zwaar getroffen door de coronamaatregelen. Met name de vermindering van sociale interactie en het ontbreken van dingen om te kunnen doen, kunnen leiden tot eenzaamheid en psychische klachten. De landelijke overheid heeft dan ook het initiatief genomen om via de regeling ‘Jeugd aan Zet” gemeenten te ondersteunen om voor jongeren activiteiten te organiseren.

De ‘Jeugd aan zet’ regeling is geïnitieerd door het Landelijk Netwerk Bevolkingszorg (LNB). Dit netwerk werkt nauw samen met de verschillende veiligheidsregio’s waar op lokaal niveau de corona maatregelen worden bepaald. Dit initiatief wordt financieel ondersteund door maatschappelijke diensttijd (MDT), het rijksbrede programma voor jongeren waarin iets doen voor een ander, talententontwikkeling en ontmoeting centraal staan. De ondersteuning betreft € 10.000,- per gemeente.

De uitvoering van ‘Jeugd aan Zet’ is een samenwerking tussen het jongerenwerk van Trema, de buurtsportcoaches én de jongeren van Geertruidenberg. De enige voorwaarde is namelijk dat jongeren zelf meehelpen in het organiseren en uitvoeren van de activiteit. Alle ideeën van jongeren zijn dan ook welkom. Van een groot toernooi met 30 deelnemers tot een activiteit waar een handvol jongeren aan meedoen. Het jongerenwerk en de buurtsportcoach staan klaar om jongeren te helpen hun idee te realiseren.

Ben jij een jongere tussen 12 en 23 jaar en weet jij wel wat je zou willen organiseren? Neem dan snel contact op met buurtsportcoach Marlou (06-48676889) of jongerenwerker Fleur (06-22638822)