Voor live optredens bij een (sport)vereniging of in een (horeca)bedrijf waarbij de geluidvoorschriften naar verwachting zullen worden overschreden, kunt u een melding incidentele festiviteit indienen. Bijvoorbeeld een festiviteit met live muziek of een afsluitend feest na een toernooi. U kunt maximaal twaalf keer per jaar een incidentele festiviteit melden.
Als horecaondernemer moet u voldoen aan de geluidsnormen van het het omgevingsplan. Wilt u een feest organiseren in uw restaurant of livemuziek hebben op uw terras? Dat is maximaal 12 keer per kalenderjaar mogelijk. Hiervoor moet u wel een melding doen. Buiten mag u tot maximaal 00:00 uur extra geluid produceren. U zorgt ervoor dat na 00:00 uur de deuren en ramen gesloten zijn om overlast te voorkomen.
De tijden waarop de verlichting aan mag zijn, zijn geregeld in het omgevingsplan. Organiseert u een sporttoernooi dat na 23.00 uur eindigt? Of wilt u de verlichting buiten het sporten om langer aanhouden? Dat is maximaal 8 keer per kalenderjaar mogelijk. Hiervoor moet u wel een melding doen bij de gemeente voor een incidentele festiviteit.
U meldt uw festiviteit uiterlijk twee weken van tevoren. U kunt een melding online indienen. U heeft hiervoor eHerkenning nodig. De festiviteit mag worden gehouden als u bevestiging heeft ontvangen van de gemeente, waarin wordt ingestemd met de activiteit/festiviteit.
De gemeente heeft een aantal dagen aangewezen waarop u extra geluid mag produceren. Het zijn dagen waarop grote activiteiten in de gemeente plaatsvinden.
U mag zonder melding extra geluid produceren tijdens:
- Carnaval
- Koningsnacht en Koningsdag
- Oudjaarsavond en nieuwjaarsnacht.
Daarnaast mag u zonder melding extra geluid produceren als er een activiteit plaatsvindt in de kern waar u gevestigd bent voor de volgende evenementen:
- Kermis ( op vrijdag en zaterdag)
- Veerse Dag
- Rondje den Berg
- Dollemansdagen