Het coronavirus

Het coronavirus houdt ons momenteel in de greep. We staan samen voor een enorme opgave. De strijd tegen het coronavirus kunnen we alleen samen aangaan. Momenteel komen er steeds nieuwe maatregelen, richtlijnen en hulp, ook vanuit ons. We informeren u hierover zo goed mogelijk.


Hulp voor ouderen en kwetsbare inwoners

In onze gemeente zijn er allerlei initiatieven om de kwetsbare inwoners van onze gemeente te ondersteunen. Bijvoorbeeld als u boodschappen nodig heeft, u zelf niet kunt koken of omdat u simpelweg behoefte heeft aan een luisterend oor. Ook kunt u zich aanmelden als vrijwilliger. 


Ondernemersregelingen coronavirus 

Het kabinet neemt verschillende maatregelen om ondernemers die in de problemen dreigen te komen te helpen. Als blijkt dat de landelijke regelingen niet toereikend zijn voor u, dan kunnen wij samen met u kijken naar een passende oplossing.

Tijdelijke ondersteuning zelfstandige ondernemers (Tozo)

Het kabinet stelt een tijdelijke, versoepelde regeling in om zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers, te ondersteunen, zodat zij hun bedrijf kunnen voortzetten. Zelfstandigen kunnen voor een periode van 3 maanden, via een versnelde procedure, aanvullende inkomensondersteuning krijgen voor levensonderhoud. Deze vult het inkomen aan tot het sociaal minimum en hoeft niet worden terugbetaald. 


Aangepaste dienstverlening

Is uw paspoort bijna verlopen? Of wilt u een verhuizing doorgeven? De komende periode passen we onze dienstverlening aan. We handelen zoveel mogelijk zaken telefonisch of digitaal af.


Nieuwe noodverordening 

Vanaf vrijdag 3 april 2020, 18.00 u is in Midden- en West-Brabant een nieuwe noodverordening van kracht in verband met de bestrijding van het coronavirus. Deze noodverordening geldt dus ook voor de gemeente Geertruidenberg.


Een boodschap van burgemeester Marian Witte

We staan met z’n allen voor een grote uitdaging. Vooral ook ouders, leraren, zorgmedewerkers, medewerkers van supermarkten en uit andere beroepsgroepen. Burgemeester Marian Witte steekt iedereen een hart onder riem. Ook wenst ze alle zieken, hun familie en vrienden veel sterkte.


Bijeenkomsten afgelast

Vanwege de verspreiding van het coronavirus wordt opgeroepen om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken. Ook is het advies om plekken waar veel mensen samenkomen te vermijden. Alle bijeenkomsten en evenementen worden afgelast tot 1 juni.


Informatie zorgaanbieders Wmo Dongemond

Als zorgaanbieder voor de Wmo zit u waarschijnlijk vol met vragen. Zijn er aanvullende voorwaarden voor het contract? Mag ik de hulpverlening starten zonder intake? Bekijk de veelgestelde vragen en antwoorden.


Information in other languages

We want to inform everyone as well as we can about the coronavirus. This page is meant for everyone who doesn't speak Dutch. We provide information about the most recent measures in English. You can also find posters in different languages with more information about the measures related to the coronavirus.