Het coronavirus

alleen samen rijgen we corona onder controleHet coronavirus houdt ons momenteel in de greep. We staan samen voor een enorme opgave. De strijd tegen het coronavirus kunnen we alleen samen aangaan. Momenteel komen er steeds nieuwe maatregelen, richtlijnen en hulp, ook vanuit ons. We informeren u hierover zo goed mogelijk.


Buiten sporten voor jongeren kind met bal

Dinsdagavond 21 april heeft het kabinet de maatregelen voor corona verlengd. De maatregelen voor sport zijn voor jongeren in de leeftijd tot en met 18 jaar versoepeld. Kinderen en jongeren mogen onder bepaalde voorwaarden weer buiten sporten. De versoepeling geldt voorlopig tot 20 mei.


Hulp voor ouderen en kwetsbare inwoners vrouw met rollator

In onze gemeente zijn er allerlei initiatieven om de kwetsbare inwoners van onze gemeente te ondersteunen. Bijvoorbeeld als u boodschappen nodig heeft, u zelf niet kunt koken of omdat u simpelweg behoefte heeft aan een luisterend oor. Ook kunt u zich aanmelden als vrijwilliger. 

 


Hulp voor gezinnen en kinderen cartoon baby

Door het coronavirus zitten kinderen en gezinnen noodgedwongen thuis. De structuur van school valt weg en ook veel sociale contacten. Hoe leidt u dat in goede banen en waar kunt u terecht als dat niet goed lukt? Het is fijn te weten dat er hulp is voor u en uw gezin. We zetten hier voor u de belangrijke algemene informatie voor u op een rij.


Hulp voor de culturele sector Mensen aan een tafel

Ook voor de cultuursector zijn de gevolgen ingrijpend. Kunstloc Brabant heeft hierover dagelijks overleg met de Provincie Noord-Brabant, verschillende belangenorganisaties, en het culturele veld. Op www.kunstlocbrabant.nl vindt u een totaaloverzicht van de coulance en steunregelingen voor de culturele sector. 


Ondernemersregelingen coronavirus winkel

Het kabinet neemt verschillende maatregelen om ondernemers die in de problemen dreigen te komen te helpen. Als blijkt dat de landelijke regelingen niet toereikend zijn voor u, dan kunnen wij samen met u kijken naar een passende oplossing.


Tijdelijke ondersteuning zelfstandige ondernemers (Tozo) geld

Het kabinet stelt een tijdelijke, versoepelde regeling in om zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers, te ondersteunen, zodat zij hun bedrijf kunnen voortzetten. Zelfstandigen kunnen voor een periode van 3 maanden, via een versnelde procedure, aanvullende inkomensondersteuning krijgen voor levensonderhoud. Deze vult het inkomen aan tot het sociaal minimum en hoeft niet worden terugbetaald. 


Aangepaste dienstverlening gemeentehuis

Is uw paspoort bijna verlopen? Of wilt u een verhuizing doorgeven? De komende periode passen we onze dienstverlening aan. We handelen zoveel mogelijk zaken telefonisch of digitaal af.


Nieuwe noodverordening boa

Vanaf 11 mei is een nieuwe noodverordening van kracht in verband met de bestrijding van het coronavirus. Deze noodverordening geldt ook voor de gemeente Geertruidenberg.

 


Berichten van burgemeester Marian Witte Burgemeester Marian Witte

We staan met z’n allen voor een grote uitdaging. Vooral ook ouders, leraren, zorgmedewerkers, medewerkers van supermarkten en uit andere beroepsgroepen. Burgemeester Marian Witte steekt iedereen een hart onder riem. Ook wenst ze alle zieken, hun familie en vrienden veel sterkte.

 


Informatie zorgaanbieders Wmo Dongemond kantoor

Als zorgaanbieder voor de Wmo zit u waarschijnlijk vol met vragen. Zijn er aanvullende voorwaarden voor het contract? Mag ik de hulpverlening starten zonder intake? Bekijk de veelgestelde vragen en antwoorden.


Alle rijbewijzen 7 maanden langer geldig auto

Door de coronamaatregelen kunnen sommige mensen niet voldoen aan de eisen voor het verlengen van het rijbewijs. Daarom heeft de Europese Commissie besloten om de geldigheid van alle EU-rijbewijzen met 7 maanden te verlengen. Dit geldt voor rijbewijzen die in de periode vanaf 1 februari tot en met 31 augustus 2020 verlopen.


Information in English persoon

We want to inform everyone as well as we can about the coronavirus. This page is meant for everyone who doesn't speak Dutch and is looking for information in English.