Het coronavirus

alleen samen rijgen we corona onder controleHet coronavirus houdt ons in de greep. We staan samen voor een enorme opgave. De strijd tegen het coronavirus kunnen we alleen samen aangaan. Momenteel komen er steeds nieuwe maatregelen, richtlijnen en hulp, ook vanuit ons. We informeren u hierover zo goed mogelijk.


De coronamaatregelen boa

Lees meer over de maatregelen en over de Noodverordening.

 


Dashboard coronavirusLaptop

Het dashboard coronavirus geeft informatie over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland.


Regelingen voor ondernemers (inclusief Tozo) en culturele sectorWinkel

Het kabinet neemt verschillende maatregelen om ondernemers die in de problemen dreigen te komen te helpen. Als blijkt dat de landelijke regelingen niet toereikend zijn voor u, dan kunnen wij samen met u kijken naar een passende oplossing.

 


" "Coronatestlocatie Raamsdonksveer

Op het terrein van Louwman en Parqui BV (Steurweg 8) in Raamsdonksveer staat een coronateststraat. Voor deze locatie is gekozen vanwege de ligging vlakbij de A27 en A59 en vanwege de goede bereikbaarheid van de locatie. Er is voldoende ruimte voor goede aan- en uitrijroutes.

 


Aanvragen/melden evenementenJongen

Op dit moment zitten we in een gedeeltelijke lockdown. Het is niet toegestaan om een evenement te organiseren. Voor uitvaarten en demonstraties geldt een uitzondering. 


VoetbalRegels voor sporten

Er mag én kan gelukkig nog gesport worden. Zorg er wel voor dat u zich aan de regels houdt. 


Hulp voor ouderen en kwetsbare inwoners Vrouw met rollator

In onze gemeente zijn er allerlei initiatieven om de kwetsbare inwoners van onze gemeente te ondersteunen. Bijvoorbeeld als u boodschappen nodig heeft, u zelf niet kunt koken of omdat u simpelweg behoefte heeft aan een luisterend oor. Ook kunt u zich aanmelden als vrijwilliger. 

 


Hulp voor gezinnen en kinderen cartoon baby

Soms leiden de coronamaatregelen tot spanningen. Het is fijn te weten dat er hulp is voor u en uw gezin. We zetten hier de belangrijkste algemene informatie voor u op een rij.


Aangepaste dienstverlening gemeentehuis

Is uw paspoort bijna verlopen? Of wilt u een verhuizing doorgeven? De komende periode passen we onze dienstverlening aan. We handelen zoveel mogelijk zaken telefonisch of digitaal af.


Berichten van burgemeester Marian Witte Burgemeester Marian Witte

Burgemeester Marian Witte reageert op de oplopende besmettingscijfers en de nieuwe aangescherpte maatregelen van het kabinet.

 


Geldzaken in balans brengen en houden
geld

Via Startpunt Geldzaken stellen wij geldplannen aan u beschikbaar. Hiermee kunt u uw geldzaken in balans brengen én houden. De geldplannen zijn een handige manier om tips te krijgen over geld. U krijgt tips om uw uitgaven te verminderen of uw inkomsten te verhogen. Daarnaast krijgt u inzicht in hoe u zorgvuldige keuzes kunt maken voor als u geld over hebt. En als u financiële zorgen hebt, wordt stap voor stap aangegeven hoe u uit de zorgen kunt komen.